Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΑΙΚΟΥ ΟΡΑΤΟΡΙΟΥ "ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ"



Ένα Λαικό Ορατόριο οι ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ αφιερωμένο στην Ειρήνη και στη Φιλία των Λαών, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης την Τρίτη 3/2/2015 στις 8:00 από τους Δημιουργούς του, τον συνθέτη Χρήστο Γιαννόπουλο, 12 στιχουργούς και 14 ερμηνευτές.
Είναι μια οπτικοποιημένη μουσικοθεατρική παράσταση που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Είσοδος ελεύθερη.

*************

Το Άλμπουμ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ κυκλοφορεί από την FM Records. Τα έσοδα από την κυκλοφορία του θα διατεθούν στις δύο Οργανώσεις για την ανακούφιση των παιδιών που είναι θύματα αναίτιων πολέμων.

*************
Απαγγέλουν :
Ο Νίκος Καραβέλος και
Ο Βαγγέλης Βαροτσάκης
Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης υπό την διεύθυνση της Δασκάλας-Μουσικού Έμης Χάλαρη

*************
Το «ΚΙΝΗΤΡΟΝ», χορηγός επικοινωνίας αυτής της παράστασης, με την ευαισθησία που απαιτείται σε Δράσεις Πολιτισμού & Αλληλεγγύης συμμετέχει με μέλη της θεατρικής του ομάδας υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Προέδρου του Φωτεινής Σαββατιανού.

*************
Την ξεχωριστή αυτή βραδιά θα είναι κοντά μας ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Tubassi και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας της Παλαιστίνης Muhannad Jarrar, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτης και των εκπρόσωποι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης, και άνθρωποι που με τις γνώσεις και την τέχνη τους στηρίζουν τις προσπάθειες μας για ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Περιμένουμε και εσάς, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8:00 στο Θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης, Σοφ.Βενιζέλου & Πρωτόπαππα

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ










Το "ΚΙΝΗΤΡΟΝ" όπως είχε αναγγελθεί επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βαγγέλη Βαροτσάκη που απο τις πολύτιμες γνώσεις του γίναμε κι εμείς πλουσιότεροι.

Απο την πικρία που δημιουργείται σε κάθε Έλληνα οταν αντικρύζει το κενό των κλοπιμαίων ας μην λησμονούμε ότι.....

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 από τον λόρδο Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 έως το 1803. Ο λόρδος Έλγιν απέκτησε φιρμάνι από τον Οθωμανό σουλτάνο για την αποκαθήλωση των Γλυπτών από τον Παρθενώνα. Τα Γλυπτά αφαιρέθηκαν το 1802, φυγαδεύτηκαν στην Βρετανία όπου το 1816 τοποθετήθηκαν στον Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Τον Οκτώβριο του 1983 η Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιστροφή των Γλυπτών αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Το Βρετανικό Μουσείο αρνείται να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται εκεί νόμιμα και ότι διατηρούνται καλύτερα εκεί παρά στην Αθήνα με τις πενιχρές μουσειακές εγκαταστάσεις.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί απάντηση σ’ αυτό το επιχείρημα μιας και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα Μουσεία του Κόσμου.


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.
.............
Με την ίδια χαρά θα ξαναπάμε. Σαν νά ήταν η πρώτη φορά. Στο Μουσείο της Ακρόπολης!
Το "ΚΙΝΗΤΡΟΝ" και όσοι φίλοι θέλουν να μας ακολουθήσουν θα ξαναθαυμάσει τις Καρυάτιδες και όχι μόνον στις 17 Ιανουαρίου 2015 στις 10:00. Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ. Μια ομάδα 30 ατόμων "κινείται" ικανοποιητικά ευέλικτα. Δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας αν θέλετε. Πολύ σύντομα θα διοργανώσουμε και επίσκεψη στον Ιερό Βράχο. Θα σας κρατούμε ενήμερους

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Αγάπη, η δική σας, η δική μας, τα κατάφερε πάλι.
Το ΚΙΝΗΤΡΟΝ σας ενημέρωσε για τις ανάγκες του Γηροκομείου Πειραιά και η ανταπόκριση ήταν άμεση, όπως πάντα!
Και βλέπετε μόνο ένα μέρος απο ότι παραδώσαμε!
Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.
Να έχουμε πάντα τη δύναμη να "κοιτάζουμε" δίπλα μας