Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ










Το "ΚΙΝΗΤΡΟΝ" όπως είχε αναγγελθεί επισκέφθηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βαγγέλη Βαροτσάκη που απο τις πολύτιμες γνώσεις του γίναμε κι εμείς πλουσιότεροι.

Απο την πικρία που δημιουργείται σε κάθε Έλληνα οταν αντικρύζει το κενό των κλοπιμαίων ας μην λησμονούμε ότι.....

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 από τον λόρδο Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 έως το 1803. Ο λόρδος Έλγιν απέκτησε φιρμάνι από τον Οθωμανό σουλτάνο για την αποκαθήλωση των Γλυπτών από τον Παρθενώνα. Τα Γλυπτά αφαιρέθηκαν το 1802, φυγαδεύτηκαν στην Βρετανία όπου το 1816 τοποθετήθηκαν στον Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Τον Οκτώβριο του 1983 η Ελληνική Κυβέρνηση υπέβαλε επίσημο αίτημα στην Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιστροφή των Γλυπτών αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Το Βρετανικό Μουσείο αρνείται να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται εκεί νόμιμα και ότι διατηρούνται καλύτερα εκεί παρά στην Αθήνα με τις πενιχρές μουσειακές εγκαταστάσεις.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί απάντηση σ’ αυτό το επιχείρημα μιας και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα Μουσεία του Κόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου